top of page

24/5/2019: Održana prva radionica Financijske pismenosti za mlade u OŠ Rudeš!

    Inicijativa „Financijska pismenost za mlade“ u produkciji udruga partnera „Kultura Nova“ i „Moj Kompić“ zaživjela je svojim prvim posjetom OŠ Rudeš. Na jednostavan način upoznali smo učenike s temeljima financijske pismenosti, gdje je primarni naglasak na protoku novca, odnosno njegovom evidentiranju. 

os rudes.jpg

Financijska pismenost u Hrvatskoj je na veoma niskoj razini, a u razvoju svake, pa tako i financijske pismenosti, obrazovanje je jedan od najbitnijih faktora. Najnižu razinu financijske pismenosti pokazuju mlađi od 19 godina, što je i logično, jer se radi o djeci, osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su još dovoljno mladi da im riječi poput kredita, kamata i valuta ne budu ni na kraj pameti. Uz to, riječ je i o dobnoj skupini koja pažljivo bira sadržaj koji će upijati.

Untitled.png
logo2.png

    Uz radno-edukativnu radionicu primjerenu mladima, učenike smo upoznali s konkretnim alatom za evidentiranje vlastitih protoka novca, te će osim pruženog teoretskog znanja moći odmah djelovati u praksi. Osnovni koncept prhoda, rashoda i prijenosa, odnosno transakcija koje utječu na promjenu financijskog stanja učenici su vrlo brzo shvatili i riješili kviz provjere stečenog znanja bez greške! 

bottom of page